Pagina wordt geladen ...

Gert van Duinen nieuwe trainer HZVV 1

De 28-jarige Gert van Duinen uit Assen wordt de nieuwe trainer van HZVV 1. “Daar zijn we hartstikke blij mee,” aldus bestuurslid voetbalzaken Erik Streutker. “Van Duinen is voor HZVV geen onbekende. In 2015-2016 was Gert trainer van ons 2e elftal. Hij liet een hele goede indruk achter bij de spelers en de Technische Commissie. Gert stond dan ook hoog op ons lijstje toen duidelijk werd dat de wegen van Karlo Meppelink en HZVV aan het eind van dit seizoen gaan scheiden.”

HZVV fantastische club met ambitie

Van Duinen: “Toen ik vertrok, sprak ik al de hoop uit terug te kunnen keren als trainer van HZVV 1. Want HZVV is een fantastische club met een prachtige accommodatie. Het is er heel plezierig werken. Om de opleiding voor het trainersdiploma TC 1 te mogen volgen is het echter voorwaarde dat je bij een BVO stage loopt. Dit was voor mij niet te combineren met mijn werk als trainer bij HZVV 2 enerzijds en mijn werk als docent Lichamelijke Opvoeding anderzijds.”

Van Duinen

Van Duinen is een ambitieuze trainer. Hij koos al op 20-jarige leeftijd voor het trainersvak. Hij trainde selectieteams bij de jeugd van CVVB en was een aantal jaren hoofd jeugdtrainer bij Achilles ’94 in Assen. Bij deze club trainde hij ook A1, dat toen op 3e divisieniveau speelde. Voordat Van Duinen naar de BVO FC Groningen vertrok, was hij als gezegd ook al werkzaam bij HZVV. “De voetbalvisie van Gert past bij HZVV,” aldus Streutker. “Wij investeren als club in de opleiding van de eigen jeugd om deze zoveel mogelijk door te laten stromen. De huidige selectie van HZVV 1 vormt hier het bewijs van.” Van Duinen: “HZVV heeft een jonge en gretige spelersgroep. Dat past bij mij. Bijdragen aan de ontwikkeling hiervan is een kolfje naar mijn hand.”

Met voetbal gaat het ook om het winnen

Van Duinen geeft aan de nadruk te leggen op een goede organisatie van het elftal. “Het moet draaien om voetbal. Ik vind het belangrijk te investeren in de ontwikkeling van het talent van het individu enerzijds en in de eigen speelwijze van het team anderzijds. Het zijn voor mij de keerzijden van één medaille. Daarbij combineer ik plezier in het voetbal graag met het stimuleren van de wil om te winnen.” Naast Van Duinen als eerste trainer wil HZVV nog een tweede trainer voor het eerste elftal aanstellen. “We hopen hier ook op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven,” zo besluit Streutker.