Pagina wordt geladen ...

Column van EJK HZVV Onderneemt

Erik Jan KreuzeAlles is klaar om van start te gaan

Alles is bijna geregeld. Hoofsponsoren, enkele co-sponsoren, borden en advertenties. Weer een zomer hard doorwerken om alles rond te krijgen. Dit jaar weer nieuwe hoofdsponsoren. De ene partij was snel en gemakkelijk gevonden, de andere kostte vele dagen. Maar HZVV kan met een goede begroting de hoofdklasse in. Zeker niet de hoogste…waarschijnlijk zelfs de laagste, maar dat hoeft niet de doorslag te geven. Ondernemen kenmerkt zich door slim zijn, gaten in de markt zoeken, goed kunnen rekenen, creativiteit en vaak heel veel doorzettingsvermogen. Natuurlijk zijn op de lange termijn de financiële mogelijkheden wel van belang, maar voor komend seizoen hoeft dat geen doorslag te geven. Spelers moeten zich realiseren dat ze elkaar hard nodig hebben. En dan ook spelers nummer 12 tot en met 18. Ervaren en aanstormend. Spits en verdediger. Samen moeten ze het doen. Parallellen tussen een voetbalteam en een bedrijf zijn er dus legio. 

Voetbal & Business

HZVV werkt dit seizoen nog met een hoofd en co-sponsoren, daarnaast pluspakketten (€ 1000) en gewoon lidmaatschap (€ 500). Volgend jaar willen we proberen alle sponsoren gelijk te schakelen. Eén grote sponsorgroep die samen de hoofdsponsor zijn. Harmonie en saamhorigheid kenmerkt de sponsoren van HZVV. Wij zetten als organisatie van HZVV Onderneemt daarop in. Evenementen waarin sponsoren elkaar kunnen ontmoeten. Veel bijeenkomsten voor alle leden en een of twee voor de toekomstige hoofdsponsorgroep. Nieuw dit jaar zijn de ‘voetbal&business’-bijeenkomsten die we na verschillende wedstrijden gaan houden. Met bier, bitterballen en buffet. En met bijvoorbeeld Henk de Jong van Cambuur. Geïnterviewd door onze eigen Henk de Jong van HZVV.

Het is begin 1995 als een werkgroep begint met ‘vrienden van HZVV’. Een club mannen die in no time op 64 leden zit. Natuurlijk me diverse leveranciers voor de bouw van het nieuwe clubgebouw. Dat gebouw zal in zomer 1996 opgeleverd worden. Door de zuinigheid van de penningmeester, de gevulde pot van de rijwielvierdaagse commissie en dus de ‘vrienden van HZVV’ heeft HZVV genoeg geld om een gebouw van zo’n 600.000 gulden neer te zetten. Van de 64 bedrijven zijn er toch al zo’n 40% niet meer actief, gestopt, failliet, overgenomen, gefuseerd…alles heeft zich in deze 20 jaar voor gedaan. Op 29 april 1995 houdt de werkgroep die de businessclub gaat starten haar eerste ledenvergadering. Voorzitter is Klaas Feijer (Reformwinkel), secretaris Hielke ten Hoor (Textiel), vice Hans Schepers, Jo Bel (Krol & Co) wordt penningmeester, Ron Blom (Pet), Jan Fidom (bouw), Herman Naberman (PR) en Wim Annen (adviseur) hebben zitting in de werkgroep. Een ondernemersclub bij HZVV. Niet nieuw in Nederland, maar wel bijzonder voor HZVV. Gelijk 65 leden! Op dit moet zijn er nog op de kop af 10 leden van het eerste uur over! Dank aan Slomp Bouw, Alwica, Vloertechniek, Brink Assurantiën, Jobo Borstelwerken (nu Jobo Schoonmaak), C. Pet Bv, Cevebo, Combisports (toen Ceaser Sports), ING bank en Plaisier (toen Gulden Smaeck).  Dus we bestaan dus dit kalenderjaar 20 jaar! Een jubileumjaar. Wij gaan met de rest proberen dit seizoen een mooi seizoen te maken!

Erik-Jan kREuze

 

PS Bedrijfsbezoeken

Dit jaar roepen wij de leden op om de andere leden uit te nodigen om zijn of haar bedrijf eens te bezoeken. HZVV Onderneemt werkt daar aan mee, maar de bedrijven die dat willen moeten zelf dit initiatief nemen.  Kom eens wat vaker bij elkaar over de vloer!